Isus este TOTUL

El a murit cu adevarat! Tatal a dat pe singurul Sau Fiu. Cand spui lucruri de genul, “Isus a murit,” nu ar trebui oare sa te opresti pentru un moment? Adica, EL a murit. El a murit cu adevarat. Si a fost chiar sangele Sau varsat pe acel lemn, acesta este singura cale prin care mizeria pacatului tau poate fi spalata. Prin sangele pe acel lemn. Prin insasi sacrificarea Fiului lui Dumnezeu. Si prin faptul ca acel Om, acel Dumnezeu, Isus Hristos a inviat din morti. Si in a patruzecea zi s-a suit pana la dreapta Tatalui Sau, si pentru prima data in toata istoria un om a mers pana la usile cerului si a strigat ceea ce gasim aici, in versetul 7, “Porti, ridicati-va capetele; ridicati-va, porti vesnice, ca sa intre Imparatul slavei!” [Psalmul 24:7]

Si toate fiintele ceresti din spatele acestor usi sunt in stare de soc total, liniste si uimire. In cele din urma, cineva ridica capul si incepe sa vorbeasca, “Cine este acest Imparat al slavei care indrazneste sa vorbeasca acestor porti? Nici un om nu a indraznit vreodata sa ajunga atat de departe sau sa puna mana pe zavorul acestui zid. Cine este acest Imparat al slavei?

Si apoi, dintr-o data Domnul, Mesia, Hristos, Fiul lui Dumnezeu, Omul pentru noi, striga, “Domnul cel tare si puternic, Domnul cel viteaz in luptă. Porti, ridicati-va capetele; ridicati- le, porti vesnice, ca sa intre Imparatul slavei! – “[Psalm 24:8-9].

Si pentru prima data in toate timpurile, aceste porti s-au deschis pentru un om. El a intrat prin acele usi si fiecare lucru care a fost vreodata facut a cazut cu fata la pamant inaintea Lui. “Toti sa salute puterea numelui lui Isus”. Ingerii sa cada cu fata la pământ, aduce-ti o diadema regala si incoronati-L pe EL ca Domn al tuturor. “Incoronati-L cu mai multe coroane.” Acest Miel pe scaunul de domnie. Si eu doar Il vad acum mergand plin de curaj pana la Tatal Sau, deoarece are tot dreptul acum urcand treptele acestui tron, care ar face tronul lui Solomon sa arate ca un tron de hartie si se asaza fara a cere macar permisiunea. Si se uita la Tatal Sau, nu ca o problema, ci ca o afirmare, si spune: “Tata, s-a ispravit!” Si Tatal spune: “Fiule, s-a ispravit intr-adevar.” Acest Isus, pe care L-ati rastignit, Dumnezeu L-a facut Domn si Hristos al tuturor. [Faptele Apostolilor 2:36]

Nici sa nu va ganditi ca te voi intreba daca doresti sa-L faci pe Isus Domn al vietii tale, asta e lucrul cel mai absurd ti l-as putea spune vreodată. Isus Hristos este Domnul vietii tale. Fie ca IL slujesti sau nu, fie ca il binecuvantezi sau il blestemi, fie ca Il urasti sau il iubesti, El este Domnul vietii tale, deoarece Dumnezeu I-a dat un nume care este mai presus de orice nume, astfel ca la numele lui Isus Hristos fiecare genunchi se va pleca si fiecare limba va marturisi ca El este Domnul [Filipeni 2:9-11]. Unii dintre voi se vor pleca datorita harului care le-a fost dat, iar altii vor pleca, deoarece genunchii le vor fi zdrobiti de catre Cel care conduce neamurile cu un toiag de fier. Dar eu nu imi voi cere scuze pentru Acest Dumnezeu al Bibliei.

Eu provin dintr-un lung sir de oameni, majoritatea dintre ei ingropati, dar toti bine primiti in slavă, care nu ia in considerare opiniile oamenilor sau modul in care restul comunitatii evanghelice are de gand să mearga. Vreau sa stii ca exista un Dumnezeu in ceruri si El este demn de toata lauda si slava, cinstea si astfel de lucruri cere EL de la tine. Si El a facut posibil in slava Sa, in dragostea Lui, ca tu sa vii la El, si El striga, “Toti cei care sunt insetati, sa vina si sa bea, toti cei care sunt flamanzi sa vina si sa manance. De ce va cheltuiti banii pe ceva care nu va satisface? Vino si bea de la mine, “spune el. “Vin si lapte. Pe baza indurarile mele fata de David va voi trata bine. Pentru ca, caile mele nu sunt caile voastre, ele sunt mai inalte decat caile voastre. La fel cum samanta creste, deoarece apa este turnata pe ea, tot asa si Cuvantul Meu (promisiunea Mea) nu va ramane neroditor “[Isaia 55:1-3, 8, 10-11].

El porunceste tuturor din aceasta sala sa se pocaiasca de pacatele lor si sa creada in Evanghelie [Marcu 1:15], sa-L caute atata timp cat mai poate fi gasit. “Frate Paul, pot sa fiu mantuit?” Nu stiu. Permiteti-mi sa va pun o intrebare. Poate ca ai venit aici in seara asta, ai venit, cineva te-a invitat, Singurul lucru care l-ai facut a fost sa te uiti la ceas intrebandu-te, “Cand se va termina,” mintea ta a fost departe, putin iti pasa de ce se intampla aici, Hristos nu inseamna nimic pentru tine, nimic mai mult decat atunci cand ai intrat pe aceasta usa, atunci raspunsul meu pentru tine este, “Nu, nu poti fi salvat.” Cel putin nu acum. Pentru ca nu ai nici pocainta in inima ta, nici regret din pricina pacatului, nici intristare din cauza pretului care a fost platit pentru tine ca tu sa poti trai.

Dar poate vei spune, “Frate Paul, am venit aici in seara asta si nu am avut nici o intentie de a asculta ceva.” Dar poate in timpul de inchinare, Dumnezeu ti-a atins inima si ai inceput sa te gandesti la lucrurile vesnice, si poate, in timp ce ai ascultat Evanghelia, ai devenit constient de pacatul tau si de josnicia ta in fata unui Dumnezeu sfant, si apoi ai auzit despre Hristos si inima ta a tresaltat de bucurie, si ai inceput sa-ti spui, “eu sunt cel mai rau dintre toti, exista oare speranta pentru mine?” Da, exista speranta pentru tine. Exista pocainta, sau cel putin un inceput de pocainta in inima ta, acum iti lipseste un singur lucru: Crede in Domnul Isus Hristos si vei fi mantuit. [Fapte 16:31] Vei fi mantuit. Vei fi mantuit. Pentru ca oricine care va chema numele Domnului va fi mantuit [Fapte 2:21, Romani 10:13]. Si niciunul din cei care care au crezut in El nu va fi dezamagit [1 Petru 2:6, Romani 9:33, 10:11]. Dar sa stii un lucru, ceasul ticaie si timpul zboara si moartea si iadul sunt in miscare. Hristos va reveni. Oamenii-mi spun, “Nu-mi pasa, El nu va reveni mai repede de 1000 de ani.” Poate ca da, dar tu te vei duce la El. In decurs de 25, 50, 60 de ani, toti din aceasta camera IL vor vedea. Fie te duci acolo sau EL vine aici. Nu este nici o diferenta. Il veti vedea, veti sta in fata Lui. El vine si cand El va veni, va fi minunat si ingrozitor in acelasi timp.

Un predicator spunea odata, “Am vesti bune si vesti proaste. Vestea buna este ca Dumnezeu este aici. Vestea proasta este Dumnezeu este aici.Depinde de care parte a liniei te afli El va veni, El va cobori pe nori, si cei mai mari si mai puternici oameni si toate armatele lor atunci cand IL vor vedea, vor striga catre munti sa cada peste ei si sa-i ingroape. Este necesar sa intelegeti ca suveranitatea si puterea Lui este de asa natura incat El sta peste tot cu suveranitate absoluta. Si daca tot universul creat, ingeri si oameni, demoni si draci s-ar intoarce impotriva lui pentru a lupta n-ar avea o putere mai mare decat unul singur dintre ei, cel mai slab dintre ei stand singur impotriva Lui. Puterea lor n-ar fi mai mare decat a unui vierme care loveste cu capul o bucata de granit.

Vei fi judecat, si daca numele tau nu este gasit in cartea vietii Mielului vei fi aruncat in iad. Si sa nu crezi ce spun unii ca raiul e rai deoarece Dumnezeu este acolo iar iadul este iad din cauza lui Dumnezeu nu este acolo. Nu prietenul meu, iadul este iad pentru ca Dumnezeu este acolo. Iadul este mania pura si dreptatea lui Dumnezeu. Nu ati citit, “Si fumul chinului lor s-a suit pana in prezenta a Mielului” [Apocalipsa 14:10-11]. ? Nu este diavolul cel care domneste peste iad, ci Dumnezeu. Vei spune, “Ei bine, nu am auzit niciodata un astfel de lucru. Stiu, tocmai asta e problema ta. Asta e problema ta. Pocaiti-va, credeti in Evanghelie. Cel mai bun lucru pe care-l pot face pentru tine acum este sa te intorc de la oameni si te directionez spre Dumnezeu. Cauta pe Domnul pana cand El te va salva. Cautati-L pe Domnul. Chemati- L ! Credeti in EL. Dar stiu acest lucru, daca in seara asta se intampla ceva in viata ta si crezi ca Dumnezeu te-a salvat, vreau sa stii ceva, ceea ce s-a petrecut in aceasta seara nu este suficient pentru a-ti oferi asigurarea ca Dumnezeu te-a salvat. Daca crezi ca Dumnezeu te-a salvat in aceasta seara dar iesi din aceasta cladire si nu incepi sa te schimbi si nu incepi sa cresti in har si nu incepi sa cresti in lucrurile lui Dumnezeu si nu doresti sa continui sa umbli cu El, ci te indepartezi ca atatia altii, as dori sa-ti spun ca nu s-a intamplat nimic aici în seara asta. Dovada salvarii tale nu este ca, odata in viata ta te-ai rugat o rugaciune; Dovada mantuirii tale este ca vei continua sa umbli cu EL si ca EL, care a inceput o lucrare buna in tine, o va termina.

Isus a Murit!” de Paul Washer